Linda`s laatste zorg

Loopbaan in de laatste zorg

Ik vind het bijzonder mooi om op een respectvolle wijze de laatste zorg te kunnen verlenen aan een overledene. 
Het zorgen zat al vroeg in mij toen ik ging werken als leerling verzorgende in het verzorgingshuis. 
In de jaren ontwikkel je jezelf en ook merkte ik dat ik het fijn vond iemand de laatste zorg te geven als er iemand overleed in het verzorgingshuis.  Het gaf een gevoel dat je echt iemand tot het laatst kon verzorgen en het op een waardige manier kon afsluiten. 
Steeds vaker zag je al in die tijd al ondernemers die het niet zo nauw namen met regels en respect voor en overleden persoon. . En dat deed zeer, want zo hoort dat niet. 
 
Ik besloot op een gegeven ogenblik me te gaan richten op postmortale zorg, en wel bij het Cmo, wat staat voor zorg voor overledene. Ik ben daar 5 jaar in dienst geweest en heb daar veel gezien, veel kennis opgedaan en allerlei opleiding gevolgd wat ten goede kwam en komt aan mijn werk. 
 
Na vijf jaar van veel en zwaar werk te hebben gedaan besloot ik om voor mezelf te gaan beginnen als zzper. En al snel werden mijn kwaliteiten gezien en kan ik me tot op de dag van vandaag een heel tevreden mens voelen met respectvolle ondernemers om voor te werken. 
 
Voor mij is het belangrijk, in het aangaan van een samenwerkingsverband, dat er wederzijds respect is voor en naar elkaar en dat we met elkaar respect voor de overledene hebben en hun familie. Ik werk veel in de regio, maar ook daar buiten is geen enkel probleem.
Ik ga waar men mij vraagt, rechtstreeks via familie of via een uitvaartondernemer met wie ik samen werk.